بلاگ

آذر ۱۴, ۱۳۹۷

سایر سرویس و خدمات جانبی شبکه

خدمات جانبی شـبکه

همزمان با راه اندازی یک شبکـه های کامپیوتری برای یک سازمان نیاز به امکاناتی ایجاد میشود که نیاز های اساسی برای دسترسی راحت تر به امکانات پیشرفته تر را فراهم میکند. یک شبکه همواره در پی ایجاد نیاز به امکانات جانبی چون مدیریت و مانیتورینگ تک تک اجزا دارد. امکاناتی چون فایروال ، مانیتورینگ تک تک اجزا شبکه، بک آپ و پشتیبانگیری اطلاعات و امکاناتی چون داشتن ایمیل سازمانی برای تبادل اطلاعات در سطوح سازمانی به صورت امن امکانات فراوانی را برای مدیریت مدیران در سطوح حرفه ای ایجاد میکند. از جمله سیستم های پیشرفته ای که میتواند مدیریت حرفه ای را در اختیار مدیران شبکه در سطوح بالاتر ارائه دهند به شرح زیر میباشد.

سیستم نظارت و مانیتورینگ شبـکه

امروزه حصول اطمینان از صحت و سرعت عملکرد سرورها، سرویس ها و تجهیزات شبکه برای کارشناسان و مدیران شبکه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

همچنین ارتقا و اضافه کردن سرویس های بیشتر در شبکه به این موضوع بستگی دارد.

یکی از مهمترین سرورهایی که در شبکه در دیتا سنتر و اتاق سرورهای که در شبکه ها قرار میدهند سرورهای نظارت و مانیتورینگ شبکه است.

این سرور ها بنا به نیاز مدیران می توانند هر یک از موارد زیر را نظارت و مانیتورینگ نمایند.

این قسمت ها تمام اجزای تشکیل دهنده شـبکه می باشند که برای نظازت بر هرکدام راهکار های جداگانه ای وجود دارد: 

  •  مانیتورینگ منابع سخت افزاری
  • مانیتورینگ سرویس ها
  • مانیتورینگ پروسه ها
  • مانیتورینگ لاگ سرورها
  • مانیتورینگ وبسایت ها
سرویس ایمیل سازمانی

راه اندازی میل سرور یکی از مهم ترین نکات در راه اندازی شرکت می باشد.

اگر جزییات نصب میل‌سرور در شبکه رعایت نشود این سرویس اختلالاتی را در سازمان ایجاد میکند.

از جمله خدماتی که میل سرور های سازمانی ارایه میدهند میتوان به مواردی چون بک آپ گیری جزئی و کلی ایمیل سازمانی ، مدیریت کاربران، مدیریت دسترسی به تمامی نامه های ارسالی کارمندان در ایمیل سازمانی ، مدیریت سطوح دسترسی به ایمیل سازمانی، مدیریت بر متون ارسالی ایمیل سازمانی ، مدیریت نوع فایل های ارسالی ایمیل سازمانی ، یکپارچه سازی ایمیل سازمانی و برقراری امنیت ارسال ها و دریافت ایمیل سازمانی و استفاده از امکانات فراوان نگارشی نام برد.

دیواره آتش (فایروال) و کنترل مدیریت مصرف پهنای باند

فایروال در شبکـه وظیفه ی کنترل ورود و خروج تمامی پکت ها در شبـکه را به عهده دارد.

به همین علت میتواند مدیریت ترافیک عبوری شبکـه، کنترل مصرف و پهنای باند و اینترنت در شبـکه، بالابردن سطح امنیت در شبـکه، فیلترینگ در شبکه و … را کنترل کند فایروال به ۲ صورت سخت افزاری و نرم افزاری در شبـکه ها دیده میشود.

 
, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *